YaraVita MANGAN F

YaraVita MANGAN F

YaraVita Mangan F (500 gram manganu w litrze).

Forma skoncenrtowanej emulsji zawiera 8 razy więcej elementarnego manganu w porównaniu z typowym roztworem chelatu oraz 3-4 razy więcej Mn w porównaniu do roztworów siarczanowych lub azotanowych. Oznacza to niższe dawki i mniej problemów związanych z transportem i przechowywaniem.

YaraVita Mangan F jest łatwo pobierany przez rośliny i zapewnia długotrwały efekt odżywiania. Mieszalny z wieloma pestycydami, pozwala na integrację z różnymi programami ochrony wobec czego nie trzeba go aplikować osobno.

Przed zastosowaniem zapoznaj się z etykietą i odwiedź www. tankmix.com dla uzyskania szczegółowej informacji.
Jabłoń

Jabłoń: 0,25 l/ha, od opadu czerwcowego do 4 tygodni przed zbiorem (co 2-3 tygodnie). Ilość oprysków: 4-6. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Fasola

Fasola: 1 l/ha w fazie 4 do 6 liści i 1 do 1,5 l / ha na początku kwitnienia i na końcu kwitnienia. Dawka wody: 200 l / ha.

Burak

Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 7 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kapusta

Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Zboża

Zboża: 0,5-1 l/ha od fazy dwóch liści do fazy drugiego kolanka (BBCH 12-32). W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.

Chńska kapusta

Kapusta pekińska: 1 l/ha, 4 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Ogórek

Ogórek polowy: 1 l/ha, 6 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Czosnek

Czosnek,: 1 l/ha, 3-4 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Jabłoń

Jabłoń: 0,25 l/ha, od opadu czerwcowego do 4 tygodni przed zbiorem (co 2-3 tygodnie). Ilość oprysków: 4-6. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Fasola

Fasola: 1 l/ha w fazie 4 do 6 liści i 1 do 1,5 l / ha na początku kwitnienia i na końcu kwitnienia. Dawka wody: 200 l / ha.

Burak

Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 7 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kapusta

Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Zboża

Zboża: 0,5-1 l/ha od fazy dwóch liści do fazy drugiego kolanka (BBCH 12-32). W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.

Chńska kapusta

Kapusta pekińska: 1 l/ha, 4 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Ogórek

Ogórek polowy: 1 l/ha, 6 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Czosnek

Czosnek,: 1 l/ha, 3-4 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.