Jabłoń: 0,25 l/ha, od opadu czerwcowego do 4 tygodni przed zbiorem (co 2-3 tygodnie). Ilość oprysków: 4-6. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Fasola: 1 l/ha w fazie 4 do 6 liści i 1 do 1,5 l / ha na początku kwitnienia i na końcu kwitnienia. Dawka wody: 200 l / ha.
Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Zboża: 0,5-1 l/ha od fazy dwóch liści do fazy drugiego kolanka (BBCH 12-32). W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.
Kapusta pekińska: 1 l/ha, 4 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Ogórek polowy: 1 l/ha, 6 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Czosnek,: 1 l/ha, 3-4 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Cebula: 1 l/ha, 6 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Groch: 1l/ha w fazie 4 do 6 liści i 1 do 1,5 l / ha na początku kwitnienia i na końcu kwitnienia . Dawka wody: 200 l / ha.
Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 7 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.