YaraVita KOMBIPHOS

YaraVita KOMBIPHOS

YaraVita KombiPhos

YaraVita KombiPhos jest jednym z kilku produktów Yara, określanych jako 'dolisny fosfor'. Te skoncentrowane produkty płynne mają dostarczyć dawkę energii dla roślin, w kluczowych stadiach wzrostu i rozwoju lub pomóc przezwyciężyć niekorzystne warunki klimatyczne. YaraVita KombiPhos jest to wyważone połączenie fosforu i innych niezbędnych składników odżywczych. YaraVita KombiPhos zawiera także potas i magnez, cynk i mangan.

Płynna forma nawozu sprawia, że preparat jest latwy w użyciu, wystarczy jedynie odmierzyć zalecaną objętość i wlać do zbiornika opryskiwacza.

YaraVita KombiPhos charakteryzuje się dobrą mieszalnością i może być stosowany łącznie z innymi środkami ochrony roślin, co pozwala na oszczedność czasu i pieniędzy. Bezpłatny dostęp do informacji TANKMIX w internecie lub za pośrednictwem smartfonów umożliwia szybkie sprawdzenie, czy produkty mogą być stosowane jednocześnie.

Jabłoń

Jabłoń: 3 l/ha w 4 i 6 tygodniu po kwitnieniu oraz na 4 i 2 tygodnie przed zbiorem. Ilość oprysków: 4. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Szparagi

Szparagi: 3 x 5l/ha w czasie wegetacji. Opryskiwac w odstepach 10-14 dniowych. Dawka wody 200l/ha.

Fasola

Fasola: 5l/ha gdy rosliny osiagna 10-15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dawka wody 200l/ha.

Brokuł

Brokuł: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kapusta

Kapusta: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Marchew

Marchew: 3 l/ha, 2-3 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kalafior

Kalafior: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Seler

Seler korzeniowy: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Zboża

Zboża: 3-5l/ha podczas krzewienia. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200l/ha.

Lettuce

Salata (gruntowa): 5l/ha 10-14 dni po skielkowaniu lub wysadzeniu rozsady. Zabieg mozna powtórzyc dwukrotnie w 10-14 dniowych odstepach. Dawka wody 500l/ha.

Jabłoń

Jabłoń: 3 l/ha w 4 i 6 tygodniu po kwitnieniu oraz na 4 i 2 tygodnie przed zbiorem. Ilość oprysków: 4. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Szparagi

Szparagi: 3 x 5l/ha w czasie wegetacji. Opryskiwac w odstepach 10-14 dniowych. Dawka wody 200l/ha.

Fasola

Fasola: 5l/ha gdy rosliny osiagna 10-15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dawka wody 200l/ha.

Brokuł

Brokuł: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kapusta

Kapusta: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Marchew

Marchew: 3 l/ha, 2-3 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Kalafior

Kalafior: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Seler

Seler korzeniowy: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.

Zboża

Zboża: 3-5l/ha podczas krzewienia. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200l/ha.

Lettuce

Salata (gruntowa): 5l/ha 10-14 dni po skielkowaniu lub wysadzeniu rozsady. Zabieg mozna powtórzyc dwukrotnie w 10-14 dniowych odstepach. Dawka wody 500l/ha.