Jabłoń: 3 l/ha w 4 i 6 tygodniu po kwitnieniu oraz na 4 i 2 tygodnie przed zbiorem. Ilość oprysków: 4. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Szparagi: 3 x 5l/ha w czasie wegetacji. Opryskiwac w odstepach 10-14 dniowych. Dawka wody 200l/ha.
Fasola: 5l/ha gdy rosliny osiagna 10-15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dawka wody 200l/ha.
Brokuł: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Marchew: 3 l/ha, 2-3 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kalafior: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Seler korzeniowy: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Zboża: 3-5l/ha podczas krzewienia. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody 200l/ha.
Salata (gruntowa): 5l/ha 10-14 dni po skielkowaniu lub wysadzeniu rozsady. Zabieg mozna powtórzyc dwukrotnie w 10-14 dniowych odstepach. Dawka wody 500l/ha.
Cebula: 5l/ha gdy rosliny maja 15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dodatkowo zaleca sie od 1 do 2 oprysków po 5l/ha, w odstepach 10-14 dniowych podczas wzrostu glówek. Dawka wody 200l/ha.
Groch: 5l/ha gdy rosliny osiagna 10-15cm wysokosci. W razie potrzeby zabieg mozna powtórzyc po 10-14 dniach. Dawka wody 200l/ha.
Pomidor polowy: 3 l/ha, po przyjęciu się rozsady. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.