Jabłoń: 1-2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Morela:1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach . Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Porzeczka czarna: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Borówka amerykańska: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.
Zboża: 0,5 -1 l/ha w fazie BBCH 12-32. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.
Czereśnia, Wiśnia: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Brzoskwinia:1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach . Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Grusza: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Śliwa: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.