YaraVita CYNK F

YaraVita CYNK F

YaraVita Cynk F (700 gramów cynku w litrze).

Wysokoskoncentrowana emulsja formułowana zawierająca 8-10 razy więcej elementarnego cynku w porównaniu z typowym roztworem chelatu oraz 3-4 razy więcej Zn w porównaniu z roztworami siarczanowymi lub azotanowymi. Oznacza to niższe dawki i mniej problemów związanych z transportem
i przechowywaniem. Znacznie łatwiejszy w użyciu od produktów w formie proszku, a zawierający często więcej elementarnego Zn.

YaraVita Cynk F nie wymaga wstępnego rozpuszczenia, można go wlewać bezpośrednio do zbiornika opryskiwacza wypełnionego odpowiednią ilością wody.

YaraVita Cynk F jest łatwo pobierany przez rośliny i zapewnia długotrwały efekt odżywiania. Mieszalny z wieloma pestycydami, co ułatwia integrację z praktykowanymi programami ochrony oraz brak konieczności osobnej aplikacji.

Przed zastosowaniem zapoznaj się z etykietą i odwiedź www.tankmix.com

Jabłoń

Jabłoń: 1-2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Morela

Morela:1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach . Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Czarna porzeczka

Porzeczka czarna: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Borówka

Borówka amerykańska: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.

Zboża

Zboża: 0,5 -1 l/ha w fazie BBCH 12-32. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.

Czereśnia

Czereśnia, Wiśnia: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Brzoskwinia

Brzoskwinia:1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach . Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Grusza

Grusza: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Śliwa

Śliwa: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Jabłoń

Jabłoń: 1-2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Morela

Morela:1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach . Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Czarna porzeczka

Porzeczka czarna: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Borówka

Borówka amerykańska: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.

Zboża

Zboża: 0,5 -1 l/ha w fazie BBCH 12-32. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po upływie 10-14 dni. Ilość wody: 200 l/ha.

Czereśnia

Czereśnia, Wiśnia: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Brzoskwinia

Brzoskwinia:1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach . Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Grusza

Grusza: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.

Śliwa

Śliwa: 1 l/ha po pęknięciu pąków na wiosnę oraz 1 l/ha około 7 dni po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.