YaraVita Bortrac
YaraVita Bortrac jest formułowanym nawozem dolistnym zawierającym bor, produkowanym w oparciu o najwyższe normy jakości, aby zagwarantować skład, bezpieczeństwo dla roślin oraz efektywność nawożenia.
Płynna forma produktu ułatwia odmierzanie oraz tworzenie cieczy roboczej.
Odpowiednia formulacja nawozu oraz dobór surowców zapewniają najwyższe bezpieczeństwo dla roślin. Daje to pewność, że stosowanie YaraVita Bortrac nie spowoduje uszkodzeń roślin uprawnych.
Doskonała jakość produktu daje możliwość łącznego stosowania z wieloma środkami ochrony roślin, co oszczędza czas i obniża koszty. Swobodny dostęp do tabel mieszania (www.tankmix.com lub aplikacja TankmixIT) pozwala szybko upewnić się czy dane produkty mogą być łącznie stosowane.
Borówka amerykańska: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.
Brokuł: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Brzoskwinia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 6 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Cebula: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta pekińska: 1 l/ha, 3 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Czereśnia, Wiśnia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Czosnek: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Grusza: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Jabłoń: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Kalafior: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, początek zawijania się główek. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapustowate: 3l/ha między 4 a 6 liściem właściwym. Zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody: 200 l/ha.
Marchew: 3l/ha gdy rośliny osiągną 10-15cm wysokości. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody do 200l/ha.
Morela: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Pomidor polowy: 1 l/ha, początek kwitnienia. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Seler korzeniowy: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Śliwa: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Zboża: 1 l/ha w fazie BBCH 14-30. Ilość wody: 200 l/ha.
Borówka amerykańska: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 l/ha.
Brokuł: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Brzoskwinia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Burak ćwikłowy: 1 l/ha, 6 tygodni po wschodach. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Cebula: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta pekińska: 1 l/ha, 3 tygodnie po sadzeniu. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Czereśnia, Wiśnia: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Czosnek: 1 l/ha, 4-5 liść właściwy. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Grusza: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Jabłoń: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Kalafior: 1 l/ha w momencie powstawania róż. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapusta głowiasta biała: 1 l/ha, początek zawijania się główek. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Kapustowate: 3l/ha między 4 a 6 liściem właściwym. Zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody: 200 l/ha.
Marchew: 3l/ha gdy rośliny osiągną 10-15cm wysokości. W razie potrzeby zabieg można powtórzyć po 10-14 dniach. Dawka wody do 200l/ha.
Morela: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Pomidor polowy: 1 l/ha, początek kwitnienia. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Seler korzeniowy: 1 l/ha, po zwarciu rzędów. Ilość wody: 300 – 700 l/ha.
Śliwa: 2 l/ha po zbiorach. Ilość wody do oprysku: 500 – 750 l/ha.
Zboża: 1 l/ha w fazie BBCH 14-30. Ilość wody: 200 l/ha.